Your journey is my story...

26 February 2012

Prime Minister in-Waiting

Assalamualaikum w.b.t, Salah Sejahtera semua.

This is the first post for this new rebranded blog (dulu radiasiikankoi.blogspot now primeministerin-waiting.blogspot. Blog ini seperti nama dan juga seperti URL barunya ialah bersempena dengan seorang Prime Minister in-Waiting (PMiW) atau dalam bahasa mudahnya bakal Perdana Menteri, insyaAllah.

bila nak jadi? hanya Allah S.W.T sahaja yang tahu. kita sebagai manusia hanya boleh berharap, merancang, berusaha dan berdoa ke arah itu. Jika impian ini tidak dapat tercapai sekalipun, cukuplah dengan menjadi hamba Allah S.W.T yang beriman, disenangi orang sekeliling tanpa mengira latar belakang. At least, hidup ada matlamat. 

Mungkin blog ini dan juga post blog yang pertama ini (after rebranding) akan menjadi sejarah dan rujukan suatu masa nanti, tidak kiralah dapat jadi Perdana Menteri ataupun tidak. 

Cerita ini adalah tentang anak pertama saya yang akan lahir. 


InsyaAllah, anak papa dan mommy akan lahir dalam masa terdekat, besok usia kandungan mommy Intan Syazlin akan masuk 37 minggu.


Post terakhir papa (ok, masih awkward gila nak guna term ni.. haha) sebelum ini adalah pada 21 April 2010. Dan mulai hari ini insyaAllah papa nekad dan tekad untuk aktif kembali dengan blog yang telah direbranding ini. Sebelum ini papa lemah dan tidak konsisten berblog, semoga kehadiran anak papa Prime Minister in-Waiting ni akan menguatkan papa.


Mostly post blog ini nanti akan banyak menceritakan pasal anak papa dan mommy ni, perkembangan sepanjang membesarkan Prime Minister in-Waiting (PMiW) ini. Suatu hari nanti harap anak papa dapat baca blog ni.

No comments: