Your journey is my story...

29 February 2012

Prime Minister in-Waiting keeps us in waiting!!

well, not just he makes me waiting for him to become a Prime Minister, he even keeps me waiting for his birth!! haha.. the baby wont come out yet, at least for now.

so, ingatkan baby akan jadi olympian sebab lahir 29 feb which is once in 4 years like Olympic Games. but tettt!! baby tunggu masa yang lebih sesuai kot.. hehe.

so today, alhamdulillah oleh sbb keadaan both mommy dan baby stabil n normal, doc bagi mommy balik rumah. so tunggu the 'real contractions' la skrg after 2 false alarms.. hehe.

ok la, dah nak tido. papa dah mengantuk, starting march which is besok, papa masuk kerja pukul 8 instead of 8.30 so boleh balik awal pukul 5. papa start class master 5 mac ni, kelas after ofis hours, pukul 8 malam sampai 10.

nanti baby kena teman mommy selalu kat rumah k.. hehe. nite

28 February 2012

Denyutan jantung seorang Prime Minister in-Waiting (PMiW)

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.


Nampaknya hari ni 28 Feb setakat jam 10.00 malam PMiW kita ni belum keluar lagi. Mommy tadi kata dia dah ready.. see the spirit? hehe.


Tp takpe, yang penting baby selamat dilahirkan regardless when.. hehe.


For today's punch line, PMiW ni sejak mommy warded hari tu mmg kena buat Continuous Cardiotocographic machine (CTG) dua kali sehari.  This process records the baby's heart rate continuously on a piece of paper.


Hari ni dalam pukul 8 malam tadi buat CTG lagi.  Nurse nak dengar PMiW's heart rate masa tengah sedar dan aktif tp PMiW tidur la pulak.. so Nurse sampai kena kejut PMiW ni sebab tido je sepanjang CTG dibuat. hahaha.


Suka tido ni ikut papa ke mommy? hurmm... itu satu persoalan. tp kalau susah nak bangun bila dikejut tu rasanya dah tau dah PMiW ikot siapa.. hahaha :p


besok 29 Feb, 4 tahun sekali je berlaku ni.. gulppp!





False alarm by the PMiW

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.

Nampaknya mommy tadi kena false alarm oleh Prime Minister in-Waiting (PMiW) ni.

dalam pukul 9.30 malam tadi mommy BBM kata dah rasa macam contractions. 2 kali pulak tu. Papa yang berada kat rumah ni pun panik kejap, sampai nak keluar pegi hospital hampir terlupa nak bawak handphone. hehe

Nampanknya anak papa ni belum apa-apa lagi dah pandai guna warfare dan mind games. hehe. at least mommy slowly prepare untuk contractions yang betul. apa2pun, i'm so proud of my wife.. mommy relax je, siap kata 'i can do this'..

luckily anak papa ni ada mommy macam ni.. hehe.

lagi satu yang happen today, doc ada bagi memo/note untuk papa supaya papa boleh jaga n teman mommy kat hospital.. ni memonya


Ok lah, papa dah nak tido. Mommy kat hospital pun nak tido, dia baru ngadu sakit kat bawah perut.. nurse kata baby nak ke bawah.. so insyaAllah tak lama lagi PMiW kita dapat melihat dunia buat pertama kali.. hehe. good nite.

26 February 2012

Prime Minister in-Waiting

Assalamualaikum w.b.t, Salah Sejahtera semua.

This is the first post for this new rebranded blog (dulu radiasiikankoi.blogspot now primeministerin-waiting.blogspot. Blog ini seperti nama dan juga seperti URL barunya ialah bersempena dengan seorang Prime Minister in-Waiting (PMiW) atau dalam bahasa mudahnya bakal Perdana Menteri, insyaAllah.

bila nak jadi? hanya Allah S.W.T sahaja yang tahu. kita sebagai manusia hanya boleh berharap, merancang, berusaha dan berdoa ke arah itu. Jika impian ini tidak dapat tercapai sekalipun, cukuplah dengan menjadi hamba Allah S.W.T yang beriman, disenangi orang sekeliling tanpa mengira latar belakang. At least, hidup ada matlamat. 

Mungkin blog ini dan juga post blog yang pertama ini (after rebranding) akan menjadi sejarah dan rujukan suatu masa nanti, tidak kiralah dapat jadi Perdana Menteri ataupun tidak. 

Cerita ini adalah tentang anak pertama saya yang akan lahir. 


InsyaAllah, anak papa dan mommy akan lahir dalam masa terdekat, besok usia kandungan mommy Intan Syazlin akan masuk 37 minggu.


Post terakhir papa (ok, masih awkward gila nak guna term ni.. haha) sebelum ini adalah pada 21 April 2010. Dan mulai hari ini insyaAllah papa nekad dan tekad untuk aktif kembali dengan blog yang telah direbranding ini. Sebelum ini papa lemah dan tidak konsisten berblog, semoga kehadiran anak papa Prime Minister in-Waiting ni akan menguatkan papa.


Mostly post blog ini nanti akan banyak menceritakan pasal anak papa dan mommy ni, perkembangan sepanjang membesarkan Prime Minister in-Waiting (PMiW) ini. Suatu hari nanti harap anak papa dapat baca blog ni.